Introductie

Guitarconq Franky Lopes

Wanneer je Franky Lopes voor de eerste keer hoort, is er slechts één toon nodig en BANG!! Je vergeet het nooit meer. Het klinkt super (subliem) en het staat voor altijd gedrukt in je ziel. Franky is een show-gitarist, hij beweegt over het podium in een soort trance en hysterie. Zijn stem klinkt als een percussie-instrument: briljant en origineel.

Frank bespeelt een gitaar van hart tot hart, er bestaat niets van dien aard op deze planeet. Hij laat een gitaar zingen zoals niemand anders dat kan. Zelfs nu hij de zestig is gepasseerd, een tijdstip waarop andere artiesten erover denken om het wat rustiger aan te doen, is Franky nog steeds in staat concerten van een hoog energieniveau te geven. Franky deelt een speciale magie en communicatie met zijn publiek die mensen een samenhorig gevoel van één liefde, één familie, één geest geven. Dit gebeurt door zijn creatieve muziek en gitaarspel.

Een meesterlijke wisselwerking tussen zijn gepassioneerde bijna spirituele, zachte gitaarspel en een rauw, vurig gevoel en timing, passend bij Franky's suggestieve vingergevoelige intonaties, is de maatstaf van zijn in één woord opmerkelijke meesterschap van dit instrument.

Franky heeft meer dan een 30-tal jaar van ups en downs overleefd in de harde muziekindustrie, zonder zelfs maar een beetje van zijn enthousiasme en liefde kwijt te raken voor zijn gitaar. We kunnen daar allemaal wel wat van leren. Franky zijn virtuositeit is "cool" en zijn muziek is simpel gezegd echt goede muziek, die een genot is voor het gehoor en een heerlijkheid voor de ziel.

Om te zeggen dat ik Franky bewonder, zou ik me zeer gematigd uitdrukken. Het is niet te beschrijven hoeveel ik van zijn muziek houd. Grappig is wel dat ik begin te geloven dat hij met de dag beter wordt. Ik ben er zeer trots op om te zeggen dat ik al heel veel jaren een grote fan ben van Franky. Hij is gewoonweg een genie!!

Franky Lopes

aan het woord

Ik hou veel van muziek en de gitaar is het instrument dat ik gekozen heb om met iedereen te communiceren. Wanneer ik een gitaar vasthoud, wordt deze als een mooie vrouw die 100% vertrouwen in mij heeft, dan moet ik mijn uiterste best doen om haar te laten voelen hoe groot en krachtig mijn liefde, genegenheid en passie voor haar zijn.

Op dat moment laat ik mijn vingers springen over de hals van de gitaar en speel ik de mooiste sounds en ritmische combinaties die ik ontvang uit de universele energiebron van harmonie en creativiteit. Ik combineer allerlei artistieke en acrobatische soepele bewegingen en standen met mijn gitaar, die met elkaar een imponerende en wervelende show vormen.

Wanneer dit gebeurt, vergeet ik mijzelf en treed ik in een soort stilte binnen in mij, waar ik één word met de gitaar. Dit is het grootste moment, want wanneer dat moment er is voel ik zoiets als stromend water door mijn lichaam. Waaaauw!!! Dan weet ik dat de gitaar veroverd is want het geluid en de muziek veranderen in een extra aangename sterke vibratie en de harmonie met het publiek stijgt naar een perfecte climax. Dit is altijd een glorieuze ervaring en echt COOL!!!

Oké, dit was een korte uitleg over mijn gevoelens en benadering van de gitaar. Tot op heden ben ik niet dezelfde muziekstijl tegengekomen als de mijne. Daarom vind ik het een eer en groot genoegen om hierbij mijn gloednieuwe muziekstijl voor de eerste keer aan de wereld te presenteren onder de naam: "GUITARCONQ". Conquistador is het spaanse woord voor veroveraar. Ik ben een gitaarveroveraar. Mijn muziek is lekker CONQY en geeft je een vrij en blij gevoel en veel zin om te dansen. Leuk bedacht of niet? Ja, ja, ja!!! Ik ben er helemaal klaar voor.

Guitarconq is universeel en daarom zijn invloeden van rock, funk, soka, reggae, blues, dance-hall, soul, latin en jazz-rock en nog allerlei andere muziekstijlen te horen in deze muziekstijl. Ik hoop nu dat dit project (deze droom) die ik al vele jaren heb, zich zal ontwikkelen tot iets groters dan dat het nu is en een wereldwijd succes zal worden. Echter, net zoals elk project of droom, kan dat alleen slagen door de magische combinatie van hard werken, continuïteit, het juiste product, de juiste tijd, de juiste markt, geluk, de juiste persoon of groep mensen die in het product geloven, enz. enz.

Als iedereen deze combinatie kende, zouden we ons allemaal bevinden in de zogenaamde zevende hemel. De werkelijkheid is dat er meer mislukte talenten bestaan dan succesverhalen. Om de waarheid te zeggen, ik heb nu meer vertrouwen dan ooit, dat er spoedig een belangrijke stap zal worden gezet. Ik weet heel zeker dat er een aardige, rechtvaardige, liefhebbende en commercieel gerichte persoon is die mij in actie zal zien met mijn gitaar of via via in contact met mij zal komen. Deze persoon zal door een groot overtuigingsgevoel en toekomstvisie omtrent mijn muziek, heel opgetogen zijn mij de PUSH te geven, om de deur van het succes te openen. Ik zal dan de gitaar voor de hele wereld kunnen spelen, zodat jij en iedereen vrij en blij kunnen genieten.

MUSICI

Musici en gastartiesten van Guitarconq Franky Lopes soloproject:

Franky Lopes

Franky Lopes - Sologitaar & Zang
guitarconq@gmail.com
Type apparatuur & instrumenten
Gitaar - Fender Stratocaster
Gitaar - Ibanez Artist
Gitaar - Lopes (eigen ontwerp)
1 Multi-effect Pedal - GPR 1 Alesis
1 Wah Volume Pedal - DOD Pedal FX-17
1 Cordless remote - voor Gitaar
1 Cordless Micr. - Headset
Gitaar Amp. 65 watts - Musicman 112 RD
Gitaar Amp. 80 watts - Park Marshal

Erik Halsema

Erik Halsema - Keyboards & Synth. Bass
erikhalsema@hetnet.nl
Type apparatuur & instrumenten
Synth. - Korg X3
Synth. Quadrasynt - Alesis
Synth. - Roland RD-170
Side Keyboard 60 Amp. - Fender 100 watts

Daniel Derks

Daniel Derks - Drums & Sequencers
siegderks@yahoo.co.uk
Type apparatuur & instrumenten
Drumstel (monteerbaar op rek) - Tama or Pearl
Kick (bassdrum) - 22 inch
Sidedrum - 16 inch
2 Toms - 12 and 13 inch
Snare (Picolo) - 13 inch
Cymb. (Zildjian) Hi Hat - 10 inch
2 Cymb.(Zildjian) Crash - 14 and 22 inch Ride

Roberto Simon

Roberto Simon - Basgitaar
 
Type apparatuur & instrumenten
Basgitaar - Dimavery
Bas - Amp. - 100 watt
Gast-musici en artiesten per gelegenheid
saxofonist, trompetist, extra gitarist, percussionist,
synth.solist, bas-solist, zanger of rapper
Podium indeling
Drums & Sequencers - achter (midden gedeelte) van het podium
Gitaar - voor (midden gedeelte) van het podium
Keyboards & Synth. - rechterzijde (tussen voor en achter gedeelte) van het podium
Basgitaar - linkerzijde (tussen voor en achter gedeelte) van het podium
Microfoon - voor (midden gedeelte) van het podium
Monitors - alle musici. (2 meter links van zangstatief en
2 meter rechts van zangstatief)

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Dat was de bedoeling!!!

Geniet van je gezondheid
en mocht je niet gezond zijn:

BETERSCHAP!!!

Heel veel dank voor de welwillende aandacht.

Groetjes en tot je dienst,

Frank Irving Lopes